Camping Waterhout wil niet wijken voor Floriade

HAVEN – De eigenaren van Camping Waterhout willen niet verhuizen om plaats te maken voor de woningbouw, de Growing Green City, die op die plek gebouwd moet worden om de Floriade 2022 te laten slagen. Onlangs liet de gemeente weten dat de camping moet verhuizen naar het Vogeleiland, enkele meters verderop.
Tineke Fokkens (in blauwe korte broek) komt in actie. Campinggasten steunen haar. (Foto: Fred Rotgans)

Verhuizen is geen optie, zegt eigenaresse Tineke Fokkens. “Deze camping is ons levenswerk. Onze kinderen zitten ook in het bedrijf en willen de camping graag voortzetten.”
Fokkens heeft weinig begrip voor de houding van de gemeente. “Het Vogeleiland is volgens het bidbook ook geheel voorbestemd voor de inrichting van de Floriade en bebouwing. Wij willen dat het Vogeleiland ook zijn groene karakter behoudt om op deze manier dit unieke recreatiegebied in het hart van de stad te behouden. Daarom hebben wij de wethouder om de inhoudelijke plannen van de gemeente gevraagd en willen we een financiële rapportage zien. Maar die hebben we nog niet gekregen.”
Fokkens is absoluut niet tegen de komst van de Floriade. “Dat kan dit gebied een upgrade geven, maar men wil hier zeshonderd woningen bouwen. Al lang voordat de plannen van de Floriade gepresenteerd werden. De eerste aanzet daarvoor staan al in de concept structuurvisie 2.0. De Floriade is nu de kapstok om dit te verwezenlijken.”
Fokkens wil graag weten wat de exacte plannen van de gemeente zijn. “Dan kunnen we onze plannen daarop aanpassen. We willen laten zien dat het anders kan. Binnenkort komen we hier mee naar buiten.”
De vraag is of Almeerders willen dat het gebied achter ’t Oor een duurzaam recreatiegebied moet blijven. Fokkens: “Dan zal dit voorstel om zoveel woningen te bouwen van tafel moeten. Groener dan het nu is kan het niet worden. Er moet een duurzaam plan voor de komende 100 jaar komen, zodat Almeerders weten waar ze kunnen recreëren , ontspannen en uitgaan. Want wat de wethouder nu zegt is mooi, maar over vier jaar is er weer een nieuw college. En dan?”
Handtekeningenactie

Onder campinggasten is Fokkens begonnen met een handtekeningenactie tot behoud van de camping. “Dat is nog maar het begin”, aldus een strijdlustige Fokkens. “De gasten, die van overal uit de wereld hier naartoe komen, tekenen massaal. Almeerders kunnen hun stem ook laten horen en mogen hier langs komen om te tekenen. We gaan landelijk aandacht vragen voor onze situatie, onder meer door op petitie.nl een actie te starten. We hopen dat ook veel Almeerders die petitie tekenen.”
Artikel geplaatst op: 23 juli 2014 - 09:00

Gerelateerd

Delen