Almeerse heldendaden beloond met medailles

ALMERE – Een held van eigen bodem en een heldendaad in de stad. Richard van Beeten ontving afgelopen zaterdag de zilveren medaille van het Carnegie Heldenfonds omdat hij bij een brand en ontploffing in een viskraam aan het Botplein een van de slachtoffers redde. Donderdag heeft burgemeester Jorritsma Stefan Teeuwen (31) uit Velserbroek en Danny van Kessel (32) uit Heerhugowaard onderscheiden met een bronzen medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.
Richard van Beeten ontving afgelopen zaterdag de zilveren medaille van het Carnegie Heldenfonds omdat hij tijdens de brand en ontploffing in de viskraam aan het Botplein, een van de slachtoffers bij de viskraam weghaalde. (Foto: Fred Rotgans)

Richard van Beeten raakte bij de ontploffing in de viskraam zelf gewond. Vanwege zijn heldhaftige optreden met gevaar voor eigen leven, ontving hij de zilveren medaille van het Carnegie Heldenfonds.
Na de uitreiking werd een nieuw convenant Veilig Uitgaan Almere 2014-2017 getekend. Horeca, politie, openbaar ministerie en gemeente hebben hierin afspraken gemaakt om het uitgaan in Almere gezellig, veilig en gezond te houden.
Op woensdag 19 februari, op de A6 richting Lelystad vlak bij de aansluiting met de A27, zagen Stefan Teeuwen en Danny van Kessel dat de auto voor hen in de flauwe bocht door nat wegdek van de weg raakte en omgekeerd in een sloot terecht kwam. Het slachtoffer zat in de gordels en ‘hing’ met zijn hoofd onder water. De twee mannen aarzelden geen moment. Ze sprongen in de sloot en bevrijdden de bestuurder uit zijn benarde positie.
Donderdagmiddag werden de helden door burgemeester Annemarie Jorritsma op passende wijze geëerd. Zowel de twee redders als het slachtoffer kwamen daarvoor naar het stadhuis. De burgemeester roemde het optreden van Teeuwen en Van Kessel: “Wat ik mooi vind is dat je dan geen moment aarzelt en zegt dat gaan we gewoon doen.” Verder sprak zij de hoop uit dat hun optreden een voorbeeld voor anderen mag zijn om hetzelfde moedige gedrag te vertonen.
Artikel geplaatst op: 29 oktober 2014 - 07:00

Gerelateerd

Delen