Scholieren lezen boek Renate Dorrestein als eerste

ALMERE - Alle middelbare scholieren in Almere kunnen als eerste het nieuwste boek van Renate Dorrestein lezen. Zij ontvangen dit als gratis e-book. Renate Dorrestein heeft vorig jaar op uitnodiging van de gemeente, voor het project ´writer in residence’, een aantal maanden in de stad gewoond en heeft nu een heel spannend boek geschreven dat zich afspeelt in Almere.
Renate Dorrestein schreef haar boek vanuit verschillende locaties in Almere. Ze verbleef een aantal weken in een woning aan de Oldewierde. (Archieffoto: aangeleverd)

Het boek ‘Weerwater’ zelf verschijnt pas in februari, maar scholieren kunnen het dus voor de kerst al gaan lezen. Als dank voor het geslaagde initiatief van de gemeente Almere de bestseller-schrijfster uit te nodigen enige maanden in deze stad te wonen en schrijven, besloten auteur en uitgever iets terug te geven: alle scholieren van middelbare scholen in Almere krijgen vóór Kerst een sneak preview, in de vorm van een gratis e-book van Dorresteins nieuwe roman. Via leraren Nederlands wordt al druk ingetekend door de scholieren, die een embargo krijgen opgelegd tot de presentatie op 5 februari, waar ook zij van de partij mogen zijn.
Voor zover bekend is dit de eerste keer dat een Nederlandse roman nog voor verschijnen gratis aan scholieren ter beschikking wordt gesteld. Auteur, uitgever en de gemeente verwachten dat van deze actie een sterke leesbevorderende werking zal uitgaan op de middelbare scholieren in Almere.
De hele wereld blijkt vergaan, in de nieuwe roman van Renate Dorrestein - behalve Almere. Dit vertrekpunt zal velen uit Almere en omstreken op het puntje van hun stoel doen zitten bij lezing van de hoogst originele roman Weerwater. Het eerste exemplaar wordt op 5 februari overhandigd aan burgemeester Annemarie Jorritsma, tijdens een door Frénk van der Linden gepresenteerde avond in Schouwburg Almere. Maar eerst zijn de scholieren aan de beurt.
Artikel geplaatst op: 26 november 2014 - 07:00

Gerelateerd

Delen