Studenten zorgen dat bezoekers hun weg vinden in Almere

STAD CENTRUM - Eerstejaarsstudenten Mobiliteit presenteerden vorige week nieuwe stadsplattegronden aan de gemeente en kaartenmakers. De studenten ontwikkelden de stadsplattegronden volgens de Wayfinding-methode die ook in Londen werd toegepast om de bezoekers van de Olympische spelen in 2012 hun weg te laten vinden.
Voor het project Bereikbare Binnenstad, onderdeel van de opleiding Ruimtelijke ontwikkeling – Mobiliteit, zijn drie verschillende plattegronden ontwikkeld: van het stationsgebied, het winkelcentrum en het gebied rond Windesheim Flevoland.
Het doel van de plattegronden is om mensen zich sneller thuis te laten voelen in een stad. Het zijn kaarten, die uitgaan van intuïtie en behoeften van de bezoekers van het centrum van Almere. In 3D zijn bijvoorbeeld enkele landmarks weergegeven, de plattegrond houdt rekening met de kijkrichting van de gebruikers en afstanden worden aangeduid op basis van het aantal loopminuten.
Tijdens het ontwikkelproces zijn de huidige stadsplattegronden van Almere geanalyseerd en de drie teams voerden een doelgroepenonderzoek uit onder studenten en werknemers, die zich voornamelijk in het centrum van Almere begeven tijdens korte lunchpauzes. Om inspiratie op te doen, gingen de studenten op excursie naar hun potentiële werkgevers: Stadsregio Amsterdam en Flowresulting Utrecht, experts op het gebied van kaarten maken in Nederland.
Meer informatie: www.windesheimflevoland.nl/mobiliteit
Artikel geplaatst op: 29 april 2015 - 07:00

Gerelateerd

Delen