Messen nog steeds verboden in stadscentrum

STAD CENTRUM – Het messenverbod voor het stadscentrum is door het college van burgemeesters en wethouders met twee jaar verlengd. Tot 1 juli 2017 is het voor bezoekers van het stadscentrum verboden om messen of andere voorwerpen die als steekwapen kunnen worden gebruikt bij zich te hebben.
Het aantal incidenten waarbij een wapen, waaronder een mes, werd gebruikt is de afgelopen twee jaar afgenomen. Met het verlengen van het verbod wil de gemeente het bezit van messen in het uitgaansgebied aanpakken. Daarmee wordt een duidelijk signaal afgegeven aan het uitgaanspubliek om dit soort middelen thuis te laten.
In de afgelopen twee jaar heeft de politie in totaal negentien messen aangetroffen. Naast de door de politie geregistreerde incidenten met messen kunnen ook steekwapens door portiers van horecagelegenheden ingenomen worden. Deze wapens worden overgedragen aan de politie.
Het wapenontmoedigingsbeleid is één van de speerpunten in het convenant Veilig Uitgaan dat in oktober 2014 met Koninklijke horeca Nederland, de politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente Almere is afgesloten.
Artikel geplaatst op: 26 juni 2015 - 14:01

Gerelateerd

Delen