Dubbel feest bij De Torteltuin

BLOEMENBUURT – Het was vorige week dubbel feest bij basisschool De Torteltuin in Buiten. De school bestaat twintig jaar en opende officieel ‘Het Jaar van het Water’.
Wethouder René Peeters in gesprek met een waterdruppel. (Foto: aangeleverd)

Donderdagochtend stonden alle kinderen, teamleden en ouders van De Torteltuin op het schoolplein en was ook wethouder René Peeters aanwezig. De Torteltuin viert het twintig jarig bestaan vijf dagen lang. Het thema is: Een Sprookje. Samen met theaterprojectenbureau ‘Spring’ wordt een theatervoorstelling gemaakt. Er staat ook nog een Juffendag inclusief vossenjacht, een sport-en speldag, een knutseldag en een schoolreis naar De Efteling op het programma.
Een ander feestje had betrekking op het Jaar van het Water. Op het schoolplein nam wethouder René Peeters, vergezeld door twee leerlingen, een watertappunt in gebruik. Samen met scholen in de Bouwmeesterbuurt (de Architect en de Montessorischool) neemt de Torteltuin deel aan het initiatief van het project JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) om jongeren meer water te laten drinken in plaats van gezoete drankjes. Een gezond en fit lichaam zorgt voor energie, een frisse blik en een vertrouwde toekomst. Meer bewegen, geen suikerdrankjes maar water, dat helpt daar bij. Almere heeft uitstekend kraanwater, De Torteltuin gaat daar gretig gebruik van maken. Gedurende het hele jaar zal extra aandacht uitgaan nar een gezonde levensstijl.
Artikel geplaatst op: 21 augustus 2015 - 09:34

Gerelateerd

Delen