Almeerders vilten Almeerse wol voor kunstwerk

VROEGE VOGELBOS - Almeerders kunnen een steentje bijdragen aan een kunstwerk in het stadhuis. Afgelopen zondag is in de Wolfabriek (Schaapskooi) in het Vroege Vogelbos een start gemaakt met een gemeenschappelijk kunstwerk bestaande uit tien wollen panelen met daarop vilten stippen. Op nog twee dagen worden er in de Wolfabriek viltworkshops gegeven.
Wol wordt gevilt met water en zeep. Wie wil kan meehelpen met het maken van een kunstwerk in de Wolfabriek, waar afgelopen zondag al een start mee is gemaakt. (Foto: Fred Rotgans)

Ontwerpster Lotty Lindeman heeft het werk in opdracht van gemeente Almere ontworpen en de komende maanden maakt zij dit, samen met leden van de Almeerse Wolunie en andere Almeerders die kennis willen maken met wol en vilten. Hoe meer vilten stippen er gemaakt worden, hoe rijker het dessin op de wollen panelen wordt. Deze stippen vormen later verschillende patronen op de panelen.
De wol van de Almeerse schapen van Stad & Natuur Almere, die in het Kromslootpark lopen om het park te beheren, wordt gebruikt voor het werk.
Viltworkshops

Lotty Lindeman ontwierp eerder (ook voor de Almeerse Wolunie) het wolproduct van 2015 en zij begeleidt de viltworkshops. Iedereen die vilten stippen maakt (minstens twee) krijgt een wollen medaille mee naar huis en komt zijn of haar naam bij het kunstwerk te hangen.
Vrijdag 4 december van 14.00 tot 17.00 uur en woensdag 9 december van 14.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur.
Iedereen vanaf 6 jaar kan meedoen, inschrijven is niet nodig. De Schaapskooi is te vinden aan de Muiderweg 8. Meer informatie bij Lotty Lindeman: 06-45098416.
Artikel geplaatst op: 25 november 2015 - 16:30

Gerelateerd

Delen