Vijftien Almeerse evenementen krijgen bijdrage Evenementenfonds

ALMERE – Vijftien Almeerse evenementen kunnen in 2016 rekenen op een bijdrage uit het Grootstedelijk Evenementenfonds. “Nieuw dit jaar is het Europees Jongleerfestival, in het hartje van de zomervakantie”, aldus Nik Smit, directeur van Almere City Marketing. “Ruim vijfduizend jongleurs uit vele landen komen naar Almere om te oefenen en elkaar trucs te leren in Almere Poort, met prachtige parades in Almere Centrum.”
Actie op het water tijdens de Veiligheidsdag. (Foto: Fred Rotgans)

Op sportief, muzikaal en cultureel gebied is er volgens Smit een aantrekkelijke kalender. De evenementen geven de Almeerders een gevarieerd programma om te bezoeken, ze zetten de stad in de spotlight en zorgen voor het trekken van bezoekers. Het evenementenseizoen wordt geopend met de Landelijke Veiligheidsdag op zaterdag 16 april en afgesloten met de Eredivisie Zeilen het tweede weekend van oktober. Smit: “Vorig jaar hebben we een pilot gehouden en die is erg goed bevallen. Het is een landelijke zeilcompetitie tussen verenigingen, waarbij Almere goed is vertegenwoordigd. Op het Weerwater wordt de finale gehouden. Een unicum, zo midden in de stad.”
Door de succesvolle samenvoeging van het Sculpturenfestival met het Streetartfestival zijn er in de herfstvakantie in Almere Centrum weer veel sculpturen en 3D-tekeningen te vinden. Het Almere Haven Festival zal extra aandacht hebben voor de historie: in 2016 is het 40 jaar geleden dat de eerste sleutel van een woning in Almere Haven werd overhandigd.
Sterke evenementen op sportief gebied zijn de Almere Regatta, Almere City Run en de Challenge Almere-Amsterdam. Wie van muziek, cultuur of strand houdt, kan genieten van het Bevrijdingsfestival, Libelle Zomerweek, Free Festival en Strandfestival Zand. Wie wil wandelen kan in de tweede week van juni terecht in Almere Buiten, tijdens de Almeerdaagse. Klassieke auto’s en streekproducten staan centraal op de Midland Classic Show en de Streekparade.
Artikel geplaatst op: 17 december 2015 - 15:38

Gerelateerd

Delen