Plan voor belevingspark: CitySenses Almere

ALMERE – Om het contact met de natuur terug te krijgen bedachten geurexpert Jorg Hempenius, vormgeefster Irma van Zijl en beeldend kunstenaar Mira Ticheler beleveingspark CitySenses Almere. “Het is een plek waar het gaat over hoe je je zintuigen opnieuw leert gebruiken, zodat je weer in connectie komt met je oorsprong, de natuur en je voedsel”, aldus de initiatiefnemers.
Geurjockey Jorg Hempenius neemt bezoekers met geuren mee in het experiment voor belevingspark CitySenses in theater Corrosia Theater. (Foto: aangeleverd)

In de nieuwe theaterzaal van Corrosia Theater, Expo & Film werden veertig Almeerders vorige week met filmfragmenten, muziek, kleuren, smaak en vooral geuren, meengenomen in een uniek experiment. Doel was om bewoners en professionals te betrekken bij het belevingspark ‘CitySenses’. “We raken het contact met de natuur meer en meer kwijt. We worden in ons eetgedrag beïnvloedt door marketeers en een te haastig leven. We willen mensen daarvan bewust maken.”
Belevingspark CitySenses wordt een plek waar bezoekers weer leren kijken, ruiken, proeven, horen en voelen in connectie met de natuur: reconnect to nature. Het wordt een buitenruimte waar alles groeit en bloeit, waar bezoekers mogen plukken en proeven, een beeldentuin waar kunstwerken staan die uitdagen na te denken. Er zijn ook binnenruimtes waar bezoekers te weten komen waar ons voedsel echt vandaan komt: kleine paviljoens waar het gaat over voedselproductie en voedselveiligheid.
Deze zevende Talk of the Town resulteerde in meer dan vijftig ideeën waarmee de initiatiefnemers aan de slag gaan. Ideeën als een reusachtige rode tong waar kinderen vanaf kunnen glijden en proeven, een ‘vies eten’ hoekje (met ouderwetse bittere spruitjes en radijsjes), ‘voelkastjes’ waarbij steeds zintuigen worden weggenomen, ruiken aan voedsel of dat nog ‘eetbaar’ is in plaats van alleen naar de houdbaarheidsdatum te kijken.
De initiatiefnemers praten komende maand met de Floriade-directie, omdat ze van mening zijn dat het belevingspark daar goed bij zou aansluiten. Binnenkort meer informatie op: www.citysenses.nl
Artikel geplaatst op: 17 maart 2016 - 16:26

Gerelateerd

Delen