Drone-race in bibliotheek

STAD CENTRUM – In bibliotheek stad vindt op woensdag 30 maart tussen 20.00 en 22.00 uur een heuse drone-race plaats. Geïnteresseerden kunnen van dichtbij een drone-race beleven. De race is split-screen te volgen op het scherm in de nieuwe zaal, maar ook te bekijken vanaf de tweede verdieping in de bibliotheek zelf.
In de nieuwe bibliotheek strijden vier speciale race-drones om een eerste plek. Ze vliegen een parcours dat dwars door de bibliotheek heen gaat, over de kasten heen. Het evenement vindt plaats in samenwerking met Formula FPV, dat gespecialiseerd is in drone-races, ze in binnen- en buitenland organiseert en de sport op een hoger niveau wil krijgen.
Met deze drone-race wil de nieuwe bibliotheek laten zien dat zij meer is dan boeken alleen; technologische ontwikkelingen zijn dusdanig belangrijk dat de bibliotheek dit graag aan haar publiek wil laten zien. Daarnaast staat april in het teken van sport en de drone-race is de aftrap van een maand waarin er in de bibliotheek van alles te beleven valt op het gebied van sport en spel.
Nieuw is ook de manier waarop mensen zich kunnen aanmelden voor dit evenement. Via de agenda op de website van de nieuwe bibliotheek kunnen geïnteresseerden een bericht achterlaten op de Facebook- of Twitterpagina van de nieuwe bibliotheek. Daarmee melden ze zich automatisch aan.
Het evenement start om 20.00 uur in het nieuwscafé met een hapje en een drankje, en is gratis toegankelijk.
Artikel geplaatst op: 18 maart 2016 - 14:02

Gerelateerd

Delen