Cultuurmakelaar geeft ruimte aan Col Canto

DE STEIGER - De cultuurmakelaar van Almere, Jan Melle Liscaljet, heeft het businessplan van de Stichting Col Canto na uitvoerige bestudering en terugkoppelingen, positief beoordeeld. Een complex plan met veel in en outs in het kader van cultureel ondernemerschap van de Stichting Col Canto.
Het is uniek dat er zoveel koren met elk zijn eigen identiteit onder één dak zitten en er plaats is voor vele andere cultuurmakers. Een smeltkroes van cultuuruitingen die in de verschillende ruimten van het gebouw kunnen plaatsvinden op een groot toneel en plaats voor voldoende toeschouwers zodat er volop concerten en dergelijke geven kunnen worden. Dat wil zeggen, als alles is aangepast en verbouwd. Er gaat met man en macht gewerkt worden aan het herinrichten van de ruimte zodat er in meerdere ruimten tegelijkertijd muziek gemaakt kan worden. Daar zijn hoge eisen aangesteld want het plan zou totaal mislukken als het niet mogelijk is met meerdere cultuuruitingen tegelijk in één gebouw te kunnen werken.
Het bundelen van krachten kan ervoor zorgen dat er meer cultuur ontstaat en de bevolking actiever in de stad met cultuur in aanraking kan komen. De amateurkunst beoefening is de bakermat van het genieten van kunst en cultuur, en vormt een belangrijke slagader voor de leefbaarheid van de stad.
De gemeente heeft de omgevingsvergunning aangepast en het creëren van een culturele campus op De Steiger 74 gelegitimeerd. De cultuurmakelaar en zijn raad van bestuur heeft door de Stichting Col Canto financiële ruimte te geven, het mogelijk gemaakt dat zij een mooie ruimte kunnen beheren die ruimte geeft aan vele culturele uitingen van onze prachtige stad Almere.
Artikel geplaatst op: 21 maart 2016 - 08:52

Gerelateerd

Delen