Berdien Stenberg geeft huiskamerconcert voor KWF

HOUT – De Almeerse fluitiste Berdien Stenberg heeft afgelopen zondag bij haar thuis in Almere Hout een concert gegeven ten bate van het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF).
Fluitiste Berdien Stenberg gaf een concert in haar eigen huis. (Foto: aangeleverd)

Fanatiek hardloopster Mireille Hamilton verwisselde haar hardloopschoenen voor de spreekwoordelijke ‘stoute schoenen’, toen zij Berdien Stenberg belde met de vraag of Berdien haar wilde sponsoren bij de City run voor het KWF op 12 juni. Berdien reageerde direct enthousiast en bood aan een ‘huisconcert’ te willen geven voor dat goede doel. Bij Berdien Stenberg werd in 2008 uitgezaaide borstkanker gediagnosticeerd. Daarvan is zij inmiddels genezen. Over haar ervaringen schreef zij de humoristische autobiografische roman ‘Hallo allemaal, mijn moeder die is kaal’. Berdien bood aan bij haar thuis een mooi benefiet concert te geven samen met haar pianiste Rie Tanaka en cellist Roeland Duijne. Samen vormen zij het trio The Classical Company.
Daarnaast werd ook een podium geboden voor twee jonge leerlingen van Berdien Stenberg: Nina Wierda en Sanne Roskam. De 9-jarige Sanne Roskam was begin april finaliste bij het internationale fluitconcours en behaalde daarbij een vierde prijs. De toegangskaarten voor het concert waren in no-time uitverkocht en leverden een respectabel bedrag op van maar liefst 715 euro die geheel ten goede komt aan het KWF.
Artikel geplaatst op: 25 april 2016 - 09:53

Gerelateerd

Delen