Rik Limonard debuteert met Appendix of the Heart

ALMERE – Almeerder Rik Limonard presenteerde onlangs zijn debuut-EP Appendix of the Heart. Samen met toetsenist Stefano de Smaele bracht hij die ten gehore op een druk bezochte releaseparty met open lucht concert.
Rik Limonard (Foto: Erwin Budding Photography)

Het geluid dat de twee vrienden produceren is nieuw in Nederland en misschien ook daarbuiten. Musical en vette stuwende bassen gaan niet vaak samen. Maar tijdens het optreden werkt het. Het aanwezige publiek is jong en kijkt met open mond naar de soepel bewegende artiest. Dat verandert met het humoristische Kind of Gay, waar inmiddels ook een video van is verschenen. Deze is te bekijken op www.riklimonard.com en te vinden op YouTube. Aan het eind van het miniconcert zingt Limonard een ode aan zijn 94-jarige oma. Een ingetogen nummer met alleen pianobegeleiding. Deze is te bekijken op
Rik Limonard (1990) stond al op de drempel van het Amsterdams Conservatorium, toen hij besloot zijn eigen docent te worden. Als performer en songwriter leerde hij zelf zijn muziek te produceren. Wie zijn eerste EP, Appendix of the Heart, beluistert hoort dat de muziek van Michael Jackson, Joni Mitchell, Prince en Rufus Wainwright erin doorklinkt. Als singer-songwriter behaalde hij in 2013 de halve finale van De Grote Prijs van Nederland. Limonard is in Almere actief als zangcoach, onder andere bij Theaterschool Almere. Hij schrijft en componeert ook liedjes voor familievoorstellingen.
Artikel geplaatst op: 02 juli 2016 - 15:26

Gerelateerd

Delen