Bands op gekke plekken met Popronde Almere

STAD CENTRUM – Voor de zevende keer wordt ook dit jaar muziekfestival Popronde Almere gehouden. Het grootste rondreizende festival van Nederland strijkt zaterdag 1 oktober neer in het centrum: acts op locaties als het Broodcafé, Café op 2, de Meester en KAF.
De 4-mans garage elektropunkformatie uit Utrecht 45ACIDBABIES is geboren op de Herman Brood academie. Klinkt hard en ongegeneerd vies. 45ACIDBABIES is zaterdag 1 oktober om 20.30 uur te zien in KAF aan de Esplanade. (Foto: aangeleverd)

Popronde Almere organiseert die dag 31 shows van opkomende muzikale acts, die door het hele centrum heen gratis te zien zijn. Het zijn muziekacts van buiten Almere. Zo krijgt nieuw talent de kans om buiten hun stad op te treden en zich aan het grote publiek te presenteren. Vanuit Almere zijn The Motto en For Blood and Vengeance geselecteerd en zij gaan dus komende maanden buiten Almere toeren.
Popronde Almere heeft dit jaar dertien deelnemende locaties. Het zijn dezelfde als voorgaande jaren met één nieuwe locatie, namelijk Hi-Fi Klubben. Daar treden drie acts op. De middag van Popronde Almere wordt om 13.00 uur geopend op het kantoor van Almere Vandaag aan de Grote Markt door Tim Dawn op een intieme plek in het kantoor. Net als vorig jaar vindt de afterparty van Popronde Almere plaats in Hard Bitten & The Others waar onder andere Dusty en Big Hare optreden tot in de late uurtjes.
Voor ieder wat wils

De Popronde is niet gebonden aan één genre, en zo is er altijd voor ieder wat wils. Zo ook dit jaar in Almere met pop (PYN, Rilan & the Bombardiers), rock (45ACIDBABIES, The Grand East, Bartek, De Dood), hip hop (Dusty, D-Luzion), singer-songwriters (Tolls, Juangu Macrooy, David Benjamin), indie (The Future’s Dust, Radio Eliza, Blupaint, AAPNOOTMIES), electronic (Cookachoo, Big Hare) en reggae (The Rising Sun).
Het volledige programma is te zien op www.popronde.nl/steden/almere.
Artikel geplaatst op: 28 september 2016 - 12:19

Gerelateerd

Delen