Zinnenprikkelende voorstellingen voor de allerkleinsten

STAD CENTRUM – Het internationale podiumkunstenfestival voor de allerkleinsten van 0 tot en met 6 jaar, Festival 2 Turven Hoog is er weer van 29 september tot en met 3 oktober. De 17e editie vindt plaats in het KAF (voormalige Schouwburg Almere) en in de nieuwe bibliotheek in Stad. Tevens zijn er schoolvoorstellingen in Corrosia in Almere Haven.
Een draaiboor, een katrol, knopjes, scharnieren, hendels en zwengels: Ludopia is één groot speelparadijs voor peuters en kleuters. (Foto: Dries Segers)

Het festival presenteert zinnenprikkelende en bijzondere voorstellingen uit Nederland en Europa in diverse genres: theater, dans, muziek, opera, mime en objecttheater, maar ook onderzoeksvoorstellingen, workshops en kunstinstallaties die speciaal voor het festival zijn ontwikkeld.
Ook dit jaar is er een bijzonder aanbod van voorstellingen uit binnen- en buitenland: Van mini-opera tot muzikale fijnproeverij. Twee nieuwe Nederlandse producties gaan op het festival in première: Kluizelaar van Simone de Jong (vanaf 2 jaar) en Meneer Bork zoekt een woord van Tg Lange Mannen (vanaf 4 jaar).
Het gezelschap The100Hands (AL) verzorgt dansperformances in de openbare ruimte, zowel in de gebouwen als op straat en alle nieuwe installaties en workshops van beeldend kunstenaars staan overal in de gebouwen opgesteld en zijn gratis toegankelijk.
Het volledige programma is te vinden op: www.2turvenhoog.nl. De kaartverkoop is inmiddels gestart, via de festivalsite en via www.schouwburgalmere.nl
Artikel geplaatst op: 26 september 2016 - 11:59

Gerelateerd

Delen