Speuren naar de kabouterschat tijdens Kabouterweek

HOUT - Staatsbosbeheer organiseert in de herfstvakantie de tweede landelijke Kabouterweek van 15 tot en met 30 oktober. In de bossen van het Almeerderhout volgen de kinderen de kabouterpaden, op zoek naar kaboutersporen en de kabouterschat.
Tijdens de Kabouterweek, van 15 tot en met 30 oktober, kunnen kinderen de kabouterpaden volgen op zoek naar de kabouterschat. (Foto: aangeleverd)

Kinderen van 3 tot 7 jaar, maar ook oudere kinderen die in kabouters geloven, zijn van harte welkom in het kabouterbos van het Almeerderhout. Tijdens de Kabouterweek, maar ook daarbuiten, kunnen kinderen speuren naar kaboutersporen. Denk aan geknakte grassprietjes op de plekken waar kabouters gepicknickt hebben, paddenstoelenbankjes en kleine voetsporen. De speurtochten vinden plaats op het kabouterpad van het Almeerderhout. De kinderen worden, voordat ze gaan zoeken, verkleed als kabouter met een rode puntmuts, knapzak en roodgeschminkte wangen. Na afloop mogen ze de muts houden en krijgen ze een leuk aandenken aan het kabouteravontuur.
Tijdens de Kabouterweek is er langs het kabouterpad in het Almeerderhout een schatkistje verstopt. Wat erin zit is een geheim, maar één ding is zeker: het kind dat de schat vindt, krijgt een verrassing. Ook voor de (groot)ouders wacht er tijdens de Kabouterweek een extraatje: zij maken kans op een weekendverblijf voor vier personen in een vakantiewoning van Staatsbosbeheer. Aanmelden voor deze winactie kan bij de informatiebalie van Buitencentrum Almeerderhout
Een dagje naar de kabouters is te boeken via www.kabouterweek.nl of via www.staatsbosbeheer.nl.
Artikel geplaatst op: 10 oktober 2016 - 10:00

Gerelateerd

Delen