Rapunzel in het donker

HOUT – De zintuigen van bezoekers worden geprikkeld tijdens de jaarlijkse traditie ‘De Nacht van de Nacht’. Dit jaar is het thema ‘zintuigen’. Stad & Natuur Almere wil bezoekers op zaterdagavond 29 oktober laten genieten van het donkere bos, waarbij je andere zintuigen gebruikt dan in het licht.
Acteurs van Theaterschool Almere en dansers van danscentrum Jouetta brengen het sprookje van Rapunzel tot leven op verschillende bijzondere plekken in het bos. (Foto: aangeleverd)

Voor gezinnen met kleine kinderen wordt het sprookje Rapunzel uitgebeeld. De acts worden uitgevoerd door acteurs van Theaterschool Almere en dansers van danscentrum Jouetta. Zij brengen het sprookje van Rapunzel tot leven op verschillende bijzondere plekken in het bos. Nieuw dit jaar is een speciale activiteit meer gericht op volwassenen: de Zintuigenroute, een donkere route met activiteiten om de zintuigen te prikkelen, zoals uitleg van de boswachter over de zintuigen in het donker, verhalenverteller Rudolf Roos, yoga en een klankschalenconcertje. Beide routes zijn sfeervol verlicht met fakkels.
In het gebouw van Stad & Natuur is de Sterrenwacht weer aanwezig en in de Schaapskooi speelt de harpiste zintuig-strelende muziek.
De schoonheid van het donker en bewustwording ten aanzien van lichthinder staan voorop bij dit evenement. Door het hele land worden deze avond activiteiten georganiseerd, waarbij de Natuur- en Milieufederaties het voortouw nemen.

Kaartverkoop alleen online

Dit jaar kunnen kaartjes alleen online gekocht worden via www.stadennatuur.nl Beide routes starten naast het Buitencentrum. Wie wil nachtklimmen bij Fun Forest, reserveert hiervoor via de site van Fun Forest www.funforest.nl. De Almere Jungle is ook geopend.
Meer informatie over starttijden van de routes en kosten: www.stadennatuur.nl
Artikel geplaatst op: 13 oktober 2016 - 16:50

Gerelateerd

Delen