Siemen Bolhuis ontwerper nieuw kunstwerk Lelyprijs

ALMERE - Het ontwerp van de Almeerse kunstenaar Siemen Bolhuis is gekozen als nieuw kunstwerk voor de komende vijf jaar, behorend bij de Lelyprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland. Deze prijs wordt sinds 1996 ieder jaar uitgereikt aan een vrijwilligersgroep of persoon die zich op onderscheidende wijze en onbezoldigd heeft ingezet voor cultuur of natuur in Flevoland.
De prijs, die in maart 2017 weer wordt uitgereikt, is bedoeld als waardering voor vrijwilligersactiviteiten en bestaat naast het kunstwerk uit een bedrag van 2.500 euro.
Het ontwerp van Siemen Bolhuis is gekozen uit ruim twintig inzendingen. Het kunstwerk beeldt de bekroning en symboliek van een proces uit, door middel van samenwerkende handen. Daarmee past dit kunstwerk zeer goed bij de uitgangspunten en kwaliteiten van de ontvanger van de Lelyprijs.
Het nieuwe kunstwerk, waarvoor Flevolandse kunstenaars een ontwerp konden indienen, zal de komende vijf jaar worden overhandigd bij de uitreiking van de Lelyprijs door de Commissaris van de Koning, tevens voorzitter van het Cultuurfonds Flevoland.
Artikel geplaatst op: 10 november 2016 - 16:44

Gerelateerd

Delen