Klassieke muziek voor en met de nieuwe generatie

STAD CENTRUM – Stichting Kamermuziekfestival Almere presenteert van 22 tot en met 27 november de derde editie van Who’s Next, een klassieke muziekfestival voor en door een nieuwe generatie in Almere. In de Kunstlinie Almere Flevoland aan de Esplanade 12 vinden die dagen concerten, workshops en presentaties plaats, met bijzondere aandacht voor jongeren van 12 tot en met 21 jaar.
Jonge, gedreven amateurmusici laten horen wat ze kunnen tijdens een groots gitaarspektakel en de jeugdorkestendag op zaterdag 26 november. (Foto: aangeleverd)

Het thema dit jaar is ‘Truth&Dare’, zowel voor de professionele musici als de scholieren. Jongeren van verschillende Almeerse middelbare scholen geven in diverse presentaties hun kijk op klassieke muziek, als musicus, danser, koorzanger of als componist.
Tijdens avondconcerten en de Nacht van de (Oude) Muziek spelen internationale topmusici als ensemble INSOMNIO, pianist Rembrandt Frerichs, Ensemble Leones, Michel Godard Trio en het Ebonit Saxophone Quartet.
Middelbare scholieren

Woensdag 23 november om 20.15 uur daagt componist/pianist Thijs Borsten de Nederlandse topvocalist Tania Kross en de bekende Mozambikaanse stemkunstenaar Neco Novellas uit om samen hun muzikale grenzen verleggen. Deze topartiesten gaan onder leiding van Thijs Borsten op de piano, Arno van Nieuwenhuize op de drums en Xander Buvelot op de bas de uitdaging onder het thema Truth&Dare aan met een bijzonder koor, zestig scholieren van drie middelbare scholen uit Almere: het Arte College, PrO Almere en Oostvaarders College.
Klassiek en jazz, barok en wereldmuziek; repertoire uit alle tijden en genres komt aan bod en wordt gecombineerd tot een gemeenschappelijk taal, waarin beide zangers uitdrukken waarom muziek voor hen zo belangrijk is. Negen weken hebben zij deelgenomen aan een workshop koorzang van Emma Rekers.
Jeugdorkestendag

Jonge, gedreven amateurmusici laten horen wat ze kunnen tijdens een groots Gitaarspektakel en de Jeugdorkestendag op zaterdag 26 november. En ook dit jaar strijden weer vele talentvolle jonge ensembles uit heel Europa om de Kamermuziekprijs Almere tijdens de vijftiende editie van het Internationaal Kamermuziekconcours Almere 2016.
Het complete programma is te vinden op www.whos-next.nl en www.kaf.nl
Artikel geplaatst op: 15 november 2016 - 07:00

Gerelateerd

Delen