Sinterklaas komt naar Almere Buiten

BUITEN CENTRUM – Na Almere Haven en Almere Stad komt Sinterklaas komt met z’n vele Pieten komende zaterdag naar het centrum van Almere Buiten. Zaterdag 19 november komt hij om 12.00 uur met de trein aan op NS-station Almere Buiten, waarna hij op zijn paard Amerigo een rondje maakt door het centrum.
Sinterklaas op zijn trouwe paard door het winkelcentrum van Almere Buiten, vorig jaar. (Archieffoto: Fred Rotgans)

Na een kort bezoek aan Buitenmere deelt hij in Doemere cadeautjes uit aan kinderen die een Pietendiploma hebben gehaald. Er zijn door het hele centrum diverse dansoptredens voor de Sint. Na zijn bezoek aan Doemere beëindigt hij zijn route op het Globeplein, waar weer van alles te doen is.
Zoals elk jaar is er ook dit jaar weer een fotoshoot met de Sint. Woensdag 30 november kunnen kinderen met Sinterklaas op de foto in het BuitenHuis aan het Baltimoreplein.
Tussen 28 november en 4 december kunnen kinderen ook een kijkje nemen in de Pepernotenfabriek. Zaterdag 3 december kunnen kinderen hier zelf pepernoten bakken. De Pepernotenfabriek is gevestigd in het BuitenHuis.
Het voormalige pand van de Jamin is omgetoverd tot slaapkamer van Sinterklaas. Wie goed kijkt kan de Goedheiligman ook echt zien liggen. Kijk voor meer informatie op buitenmere.nl
Artikel geplaatst op: 15 november 2016 - 13:10

Gerelateerd

Delen