KAF EXPO opent expositieruimtes met tentoonstelling House of Arts

STAD CENTRUM – Kunstlinie Almere Flevoland opende in september de expo-tak, tentoonstellingen en tours over en door de stad, met de stad in Lego. Op 27 januari opent de tentoonstelling ‘House of Arts’ en de subtentoonstelling ‘Magical Mystery Tour’ in de de zeven gloednieuwe expositieruimtes van het gebouw aan de Esplanade.
Lego Certified Professional Dirk Denoyelle bouwde met zijn team een maquette van Almere in Lego. Half september werd het onthuld. De gehele stadsmaquette is gratis te bekijken in Kunstlinie Almere Flevoland. (Archieffoto: Studio Rotgans/Brian Morgan)

House of Arts is een groepstentoonstelling met niet eerder getoond werk van zeven uit Flevolandse kunstenaars met verschillende disciplines, die op hun beurt veel hebben betekend voor de internationale kunstgemeenschap. Dat zijn Kamp Seedorf, René van Zuuk, Fransje Killaars, Kasper Jongejan, Alex Naber, Lenny Schröder, Studio Makkink & Bey. “Het is zeldzaam dat zo’n uiteenlopende groep kunstenaars bij elkaar wordt gebracht”, aldus Odette Breijinck, projectleider van House of Arts. “Voor de nieuwe expositie zoeken ze hun grenzen op met gewaagde, non-traditionele concepten – van design, mode en outsiderkunst tot street art. De werken nodigen uit tot zowel actieve deelname als stille aandacht, waarmee we de kloof tussen kunstenaar en het publiek overbruggen, om zo kunst toegankelijk te maken voor jong en oud. Dat is tevens de essentie van ons nieuwe expositiebeleid.” De kunstenaars mogen zelf de tentoonstelling inrichten.
Magical Mystery Tour

Met de gratis toegankelijke subtentoonstelling Magical Mystery Tour krijgt ook opkomend talent een grote rol toebedeeld. Zestien jonge kunstenaars uit heel Nederland geven een onconventionele, artistieke interpretatie aan thema’s die door de zeven gevestigde House of Arts-solisten zijn geconstrueerd. De dynamiek tussen de kunstenaars geldt als katalysator voor nieuw werk. Ruimte speelt geen rol; de in het oog springende werken waaieren als een ‘magical tour’ uit over de openbare delen van het minimalistische KAF-gebouw.
De House of Arts en Magical Mystery Tour-tentoonstellingen zijn van 27 januari tot en met 2 juli 2017 te zien in KAF. Entree voor House of Arts is 5 euro. Meer informatie op www.kaf.nl/expo
Artikel geplaatst op: 02 december 2016 - 11:00

Gerelateerd

Delen