Theatergroep Suburbia voorlopig gered

ALMERE - Theatergroep Suburbia is voor het jaar 2017 gered. De Tweede Kamer heeft voor de korte termijn een oplossing gevonden voor de acute nood in de podiumkunstensector. Voor de periode 2018 – 2020 moet nog een structurele oplossing gevonden worden.
De petitie ‘Behoud bewezen kwaliteit podiumkunsten’ is op 15 november overhandigd aan de voorzitter van de commissie OCW van de Tweede Kamer, in aanwezigheid van zakelijk leider van Suburbia Jos van Hulst. (Foto: Eddie Bosland)

De PvdA en de oppositie (D66, SP, Groen Links, CDA en ChristenUnie) hebben een amendement van 10 miljoen euro ingediend om de positief beoordeelde culturele instellingen voorlopig te redden. Theatergroep Suburbia is één van de positief beoordeelde gezelschappen die dreigde te verdwijnen vanwege gebrek aan budget bij het Fonds Podiumkunsten.
Theatergroep Suburbia is zeer verheugd en opgelucht. “Wij zijn de Almeerders, Flevolanders en vele anderen ontzettend dankbaar voor hun hartverwarmende reacties en hun steun aan Suburbia”, liet zakelijk leider Jos van Hulst weten in een interview met Omroep Flevoland. “Om de invulling van Theatergroep Suburbia als stadsgezelschap van Almere en regionale bespeler echt inhoud te geven heb je continuïteit nodig. Wij vertrouwen erop dat we het komende jaar met bestuur en politiek een oplossing voor de lange termijn zullen vinden”, aldus Van Hulst.
Meer informatie: www.theatergroepsuburbia.nl.
Artikel geplaatst op: 01 december 2016 - 14:04

Gerelateerd

Delen