Prachtig pianospel van Marietta Petkova in VVV-kantoor

STAD CENTRUM – In aanloop naar het speciale concert in het Amsterdamse Concertgebouw op 15 januari 2017 ter gelegenheid van haar vijfentwintigste concertseizoen, gaf de in Almere wonende pianiste Marietta Petkova woensdag 14 december een gratis mini-concert bij VVV Almere.
Marietta Petkova speelde een concert van een uur in de VVV. (Foto: Fred Rotgans)

De van oorsprong Bulgaarse pianiste bracht een bezoek aan de VVV-vestiging aan De Diagonaal waar ze een uur lang nummers speelde van haar nieuwe dubbel-cd ‘Préludes’. De cd is een liveopname van een concert in Lausanne in mei dit jaar, met werken van Bach, Skrjabin en Chopin.
Marietta Petkova viert zondag 15 januari 2017 op feestelijke wijze haar 25-jarig artiestenjubileum in Nederland met een lustrumoptreden in Het Concertgebouw.
Auteur en recensent Wenneke Savenije noemde Petkova in ‘Pianowereld’ eerder dit jaar een ‘Goddelijk geïnspireerd natuurtalent’. Over haar laatste album schreef ze: ‘Op dit nieuwe album voert Petkova je mee naar hogere metafysische regionen en dompelt je onder in de gezaghebbende ernst en speelse dramatiek van Bach, de poëtische beschouwingen en getormenteerde gemoedstoestanden van Chopin en de intens romantische, ongebreidelde fantasieën van Skrjabin, componisten die ze benadert alsof het oude vrienden zijn die geen geheimen meer voor haar hebben.’
Artikel geplaatst op: 15 december 2016 - 15:19

Gerelateerd

Delen