Zomervoorstelling Suburbia in première

HOUT – Zomervoorstelling ‘De Verlossing’ van Hugo Claus gaat zaterdag 1 juli in première. Theatergroep Suburbia speelt deze voorstelling in de overdekte stal op Stadslandgoed De Kemphaan.
‘De Verlossing’, van Hugo Claus, is een onweerstaanbaar komisch portret van een beklagenswaardig gezin. (Foto: Claudia Kamergorodski)

Met licht venijn, maar niet zonder liefde, schetst Hugo Claus het bestaan van sjacheraar Oscar en zijn doodzieke vrouw Magda, in hun armzalige huis tussen de rotzooi, uitgemergelde kippen en voorbijrazende auto's. De enige die Magda begrijpt, is haar zus Marleen. Die is weliswaar overleden, maar duikt nog regelmatig op in Magda's herinneringen. Oscar, Magda en hun kinderen - voetbalvrouw Julia en verzekeringsagent Karel - slagen er maar niet in elkaar genegenheid te tonen. Terwijl Oscar en Karel achter een handeltje versleten schoolbanken aangaan, stopt Magda haar hoofd in de oven en vraagt ze Julia het gas open te draaien. Magda wil niet meer verder leven. Wat nu?
De Verlossing is een onweerstaanbaar komisch portret van een beklagenswaardig gezin, dat niet met maar ook niet zonder elkaar kan leven. Hugo Claus balanceert meesterlijk op de rand van humor en tragiek. Hoe hopeloos het leven van het gezin ook is, door rake observaties is De Verlossing vooral buitengewoon geestig.
Eten op de Stadsboerderij

De zomervoorstelling van Theatergroep Suburbia is een complete avond uit in een landelijke omgeving. Voorafgaand aan de voorstelling verzorgen de Zusjes van Dijk een Vlaams driegangendiner waarin zo veel mogelijk biologische producten uit de streek zijn verwerkt. Het vlees komt rechtstreeks van de Stadsboerderij.
De voorstelling wordt gespeeld door Marie-Christine de Both, Mirjam Stolwijk, Hanne Arendzen, Wouter Van Lierde en Bram De Win. Nog te zien tot en met 30 juli op Stadslandgoed De Kemphaan, van woensdag tot en met zondag (behalve 16 juli). Aanvang: 20.30 uur. Aanvang zondag: 15.00 uur.
Meer informatie: www.theatergroepsuburbia.nl. Kaartjes kosten 17,50 tot 25 euro.
Artikel geplaatst op: 20 juni 2017 - 17:32

Gerelateerd

Delen