Positie van gekleurde Nederlanders onderwerp van festival ROOTS

STAD CENTRUM – Erkenning, rechtvaardigheid en ontwikkeling van de Nederlander van kleur, daar wordt donderdag 29, vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli over gesproken tijdens het festival ROOTS. Locatie: bibliotheek Stad aan het Stadhuisplein 101.
Vanuit de focus op de Afrikaanse diaspora wordt in de bibliotheek drie dagen gesproken over de positie van de Nederlander van kleur. ROOTS staat in het teken van erkenning, rechtvaardigheid en ontwikkeling.
Op donderdag 29 juni start het festival om 10.30 uur met een speciaal peuter-voorleeshalfuurtje, ’s avonds gaat Cherish Rose, in de talkshow Black Women Talk, in gesprek met drie vrouwen die hun positie als zwarte vrouw bewust aankaarten in hun werk. Vrijdagmiddag 30 juni praat Mo Hersi, tijdens het seminar ‘Diversiteit op de arbeidsmarkt’, met George Arakel en Otwien Vlieri.
Het festival wordt zaterdagavond 1 juli afgesloten met de vertoning van de film ‘I Am Not Your Negro.
ROOTS is een samenwerking van Avanti, de nieuwe bibliotheek en RNC Events. De organisatie is in handen van Mo Hersi. Alle informatie is te vinden op www.denieuwebibliotheek.nl of in de flyer, verkrijgbaar in de bibliotheek.
Artikel geplaatst op: 26 juni 2017 - 10:18

Gerelateerd

Delen