Iraanse kunstenaar exposeert schilderijen in Jan Steen

HAVEN CENTRUM – De Iraanse kunstenaar Nasr Azarmehr maakt én exposeert momenteel werk in Kwintes-inloopatelier Jan Steen aan de Haak 36. Hij is beeldhouwer, schilder en restorator.
Nasr Azarmehr aan het werk bij inloopatelier Jan Steen. Zijn werk is daar momenteel te zien. (Foto: Fred Rotgans)

Azarmehr exposeert momenteel met zijn nieuwste schilderijstijl, een techniek van luchtfoto’s die hij gevonden heeft op Google. “Er zijn prachtige en mooie gebieden, mooie combinaties van kleur en licht en meditatie. Ik probeer een deel van de luchtfoto’s op het canvas te maken. Wie naar deze driedimensionale schilderijen kijkt, kan energie en meditatie zien.”
Azarmehr volgde aan de Universiteit van Teheran (Iran) een masteropleiding in de vakken Schone Kunsten en Kunstgeschiedenis. Later werd hij daar docent. “Naast mijn eigen werk heb ik me gespecialiseerd in het restaureren van historische kunstvoorwerpen. Zo heb ik onder andere antieke fresco’s en sculpturen van een kerk gerestaureerd. Ook kan ik muziekinstrumenten maken.”
Hij is ook beeldhouwer en maakte beelden voor nationale en lokale overheden, musea en werk voor straten, parken en openbare gebouwen in Iran, Saoedi-Arabië, Verenigde Arabische Emiraten en Koeweit.
“Mijn werk is uiteenlopend van fijne keramieken werken met minuscule versieringen tot grover werk, zoals met de elektrische zaag uit steen gehouwen beelden.”
Artikel geplaatst op: 12 september 2017 - 14:00

Gerelateerd

Delen