Kunstweekend Tour of Art Flevoland

ALMERE - Komend weekend, zaterdag 7 en zondag 8 oktober, vindt op zestien locaties verspreid over Lelystad het grote jaarlijkse beeldende-kunst-evenement Tour of Art Flevoland plaats. Aan dit kunstevenement doen ongeveer zestig Flevolandse kunstenaars mee, waaronder tien uit Almere.
Zo veel als mogelijk zijn op de deelnemende locaties van Tour of Art Flevoland uiteenlopende technieken te zien. Deze foto is gemaakt tijdens het Tour of Art-weekend 2016. (Foto: Gerrit Koster)

Op basis van de vele lovende reacties van de aanwezigen tijdens de opening van de centrale deelnemersexpositie op 21 september, is de conclusie gerechtvaardigd, dat deelnemers en publiek zeer enthousiast zijn over de variatie en de kwaliteit van de kunst die tijdens de Tour of Art geëxposeerd zal worden.
Op elk van de zestien deelnemerslocaties zijn komend weekend op beide dagen van 12.00 tot 18.00 uur drie tot zes Flevolandse kunstenaars aanwezig, die de bezoekers van harte welkom zullen heten. Gezamenlijk exposeren zij een breed scala aan technieken, waaronder enkele minder gebruikelijke technieken, zoals ‘breisels’ van strandafval, polaroid emulsion transfer, paper art, etsen en overige grafische technieken. Bij locatie Crematorium Ölandhorst zijn drie kunstenaars die grafmonumenten en ‘herinneringskunst’ laten zien, passend bij deze locatie. Hou er wel rekening mee dat op deze locatie de deelnemers alleen op zondag aanwezig zijn.
Uiteenlopende technieken

Zo veel als mogelijk zijn op de locaties uiteenlopende technieken te zien. Daardoor versterken de deelnemers en hun kunst elkaar, en zijn alle locaties interessant om te bezoeken. Alle informatie over de locaties, de kunst en de kunstenaars is te vinden op de website van het evenement, www.tourofartflevoland.nl, en in de brochure, die breed in Flevoland verspreid is. Ook is de centrale deelnemersexpositie in de KUBUS tijdens dit weekend (en zelfs nog tot en met 12 oktober) te bezichtigen.
Wie vóór het weekend nog geen brochure heeft kunnen ophalen op een van de vele verspreidingpunten (zie de website), kan ook komend weekend nog een brochure ophalen bij de KUBUS. Ook zullen er op de meeste deelnemerslocaties nog brochures beschikbaar zijn. Wij rekenen weer op vele bezoekers, vanuit Flevoland en omstreken.
Artikel geplaatst op: 04 oktober 2017 - 15:35

Gerelateerd

Delen