AJSO duikt spontaan op in centrum

STAD CENTRUM – De violen naast het café, de blazers naast de Turkse pizza-kiosk, de grote pauken bij de ingang van het station, het was een vreemd gezicht zaterdag in het centrum. Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) organiseerde die middag een flashmob, plotseling kwamen alle musici van het orkest bij elkaar, speelden een paar nummers en verdwenen weer.

Voor de ingang van het station speelden de musici van het AJSO zaterdag prachtige klassieke muziek. Het optreden was bedoeld om aandacht te krijgen voor het jubileumconcert vanwege het 30-jarig bestaan van het Almeerse orkest. (Foto: Fred Rotgans)


Met de actie wilde het AJSO aandacht vragen voor het jubileumconcert van zondag 22 april 2018 in het Concertgebouw Amsterdam. Het AJSO bestaat dit jaar namelijk dertig jaar. In september 1987 begon het AJSO als een kleine groep jonge muzikanten. Vandaag de dag is het Almeers Jeugd Symfonie Orkest, onder leiding van dirigent Hans Welle, een van de toonaangevende jeugdorkesten van ons land. De dertigste verjaardag wordt uitbundig gevierd met een jubileumconcert in de Grote Zaal van Het Concertgebouw in Amsterdam.

Jonge muzikanten


Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest is een creatieve omgeving waarin getalenteerde jonge muzikanten uit Almere samenkomen om te doen waar ze goed in zijn: muziek maken. Onder leiding van dirigent Hans Welle heeft het orkest een uitgebreid en een gevarieerd repertoire opgebouwd dat bestaat uit klassieke werken en lichte muziek.
Zondag 22 april 2018 om 14.15 uur. Wie vóór 1 januari 2018 tickets koopt, betaalt geen 25 euro maar 22,50 euro per kaartje. Na de jaarwisseling wordt bekendgemaakt wat het muzikale thema is.

Artikel geplaatst op: 02 oktober 2017 - 14:28

Gerelateerd

Delen