Z.o.o. guitar duo: 25 jaar meesters in de gitaarmuziek

HAVEN CENTRUM – Het Almeerse gitaarduo Z.o.o. guitar duo is bekend om zijn prachtige samenspel en staat al 25 jaar op concertpodia over de hele wereld. Het viert haar muzikale jubileum met het concert 'Água & Vinho'. Vrijdag 13 oktober treedt het duo om 20.15 uur op in Goede Rede.
Het repertoire van het Z.o.o. guitar duo is veelzijdig klassiek: van Bach tot Granados, van zigeunerjazz tot Einaudi. (Foto Claudia Kamergorodski)

De Australiër Peter Constant en Marion Schaap uit Nederland ontmoetten elkaar in Australië, waar zij hun gitaarcarrière begonnen. Hun gezamenlijke liefde voor de gitaarmuziek bracht hen vervolgens in Amerika. Peter en Marion studeerden af als ‘Master of Music’ aan Yale University in New York. Uiteindelijk streken zij in 1998 als gezin neer in Almere.
Stichting Gitaarorkest Nederland

Het duo zet zich ook in voor het promoten van de gitaarmuziek in Almere en Nederland. Hun stichting Gitaarorkest Nederland is de paraplu voor drie gitaarorkesten, waaronder het Nederlands Jeugd Gitaar Orkest. De gitaarorkesten tezamen hebben een vaste plek in het jaarlijkse Havenfestival met het Gitaarspektakel en het Gitaarconcert tijdens festival Who’s Next in Almere. Het Z.o.o. guitar duo is ook van betekenis voor de amateurkunst in Almere door zijn samenwerking met koren en orkesten.
Ook wordt er nieuwe gitaarmuziek voor hen gecomponeerd. Daarbij hebben zij een complete collectie gitaren van verschillende soorten en klanken die speciaal voor hen worden gebouwd met behulp van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.
Jubileumconcert

Het concert Água & Vinho is vrijdag 13 oktober in Goede Rede, Kerkgracht 60, Almere. Aanvang. Info op www.goederedeconcerten.nl of bel 06-80140467.
Artikel geplaatst op: 03 oktober 2017 - 17:07

Gerelateerd

Delen