Leerlingen gratis naar PIT op stakingsdag

STAD CENTRUM - Leraren in het basisonderwijs leggen komende donderdag het werk neer, waardoor veel kinderen niet naar school kunnen. Om kinderen toch een leerzaam dagje uit te geven kunnen alle kinderen tot en met 12 jaar gratis naar Veiligheidsmuseum PIT.
Er zijn verschillende kinderactiviteiten waarbij zij spelenderwijs kunnen leren over het werk van de politie, brandweer en ambulance.
Ouders en kinderen kunnen dus op de Nationale Lerarenstakingsdag leren over de geschiedenis van de Nederlandse politie, brandweer en ambulance. Hoe ging men vroeger te werk? In welke voertuigen reed men naar het plaats delict? En in welke uniformen liepen ze toentertijd rond? Tijdens dit leerzame dagje uit komen kinderen van alles te weten over de veiligheid van vroeger, nu en in de toekomst.
Om er helemaal een onvergetelijk dagje uit met het gezin van te maken, kunnen kinderen ook zelf in de weer met allerlei interactieve activiteiten. Zo is er een verkleedhoek waar ze zich kunnen omtoveren in een hulpverlener en kunnen testjes gedaan worden in het museum. Spelenderwijs leren kinderen van alles over het werk van de hulpverleners en kan een kijkje genomen worden in een echte politiecel of worden plaatsgenomen achter het stuur van een brandweerwagen.
De actie is alleen geldig op 5 oktober en niet in combinatie met andere acties. (Foto: aangeleverd)
Artikel geplaatst op: 02 oktober 2017 - 08:57

Gerelateerd

Delen