Reizende tentoonstelling op NS-station Almere Centrum

STAD CENTRUM – De reizende portretten-tentoonstelling ‘FACE TIME’ opende maandagmiddag 2 oktober in de stationshal van station Almere Centrum. Deze tentoonstelling, gemaakt door Dutch National Portrait Gallery, is onderdeel van het project ‘Identiteit in de samenleving’ van Stichting Kunst en Cultuur in Beweging. Elke twee weken reist de tentoonstelling naar een andere stad.
Andere stations zijn Amsterdam Amstel, Den Haag Centraal, Breda, Zwolle en Arnhem.
Per dag komen meer dan 250.000 reizigers hierdoor in aanraking met kunst en cultuur. Daarbij vinden een aantal culturele activiteiten plaats op ieder station en in elke stad die wordt aangedaan. De activiteiten bestaan uit dans, schilderen, fotografie, film, theater, fashion en multimedia. Door multidisciplinaire activiteiten in te zetten op stations, waarin de verbinding met het publiek wordt gezocht, intensiveert het de beleving van de openbare ruimte en is er ruimte voor dialoog.
Behalve NS en Dutch National Portrait Gallery levert een groot aantal musea, onderwijs- en culturele instellingen en kunstenaars een bijdrage aan het project, met als doel een groot publiek te bereiken met kunst en cultuur in de openbare ruimte.
FACE TIME

In FACE TIME reageren zes fotografen op zes schilderijen uit zes museumcollecties. De nieuwe generatie portrettisten leggen connecties tussen oude en nieuwe kunst en slaan een brug tussen kunstwerken en mensen.
Deze tentoonstelling is nog tot en met donderdag 12 oktober in Almere te zien.
Artikel geplaatst op: 02 oktober 2017 - 18:47

Gerelateerd

Delen