Gerestaureerd landschapskunstwerk onthuld

PAMPUS – Het landschapskunstwerk Polderland Garden of Love and Fire is terug. Het gerestaureerde kunstwerk werd vorige week onthuld door wethouder Frits Huis.
Het gerestaureerde landschapskunstwerk Polderland Garden of Love and Fire werd vorige week onthuld door wethouder Frits Huis. (Foto: Fred Rotgans)

Het landschapskunstwerk is in de afgelopen jaren ernstig beschadigd door vandalisme. De gemeente Almere en Kunstwacht B.V. werkten intensief samen om het landschapskunstwerk te restaureren en terug te plaatsen in Almere Pampus. Zo is er een slagboom geplaatst en de doorgang naar het kunstwerk is smaller gemaakt. Daarnaast zijn de greppels rondom de parkeerplaats uitgediept en breder gemaakt. Ook is afgesproken dat de politie het kunstwerk vaker meeneemt in de surveillances.
Almere
In de polder van Flevoland zijn zeven grootschalige landschapskunstwerken gerealiseerd door internationale kunstenaars. In Almere staan er twee: Polderland Garden of Love and Fire van Daniel Libeskind en de Groene Kathedraal van Marinus Boezem. Als landschapskunstwerk is Polderland Garden of Love and Fire van landelijke en internationale betekenis. Het is een onderscheidend landschapskunstwerk, dat verwijst naar de karakteristieken van de Flevolandse polders, zoals openheid, uitgestrektheid en maakbaarheid van het landschap.
Artikel geplaatst op: 06 oktober 2017 - 15:37

Gerelateerd

Delen