Tante Truus maand lang decor nieuwe voorstelling BonteHond

STAD CENTRUM – Van het Almeerse jeugdtheatergezelschap BonteHond zijn vreemde locaties eigenlijk niet zo vreemd. Hun voorstellingen geven ze natuurlijk in Nederlandse theaters, maar ook de kleedkamers van FC Almere, in het (Lumière)park, in het asielzoekerscentrum, in een circustent of vanaf zondag 5 november elke zondag in lunchcafé Tante Truus. Hier werken mensen met een verstandelijke beperking of psychiatrische stoornis.
De nieuwe voorstelling ‘Ja… hoe zeg je dat?’ van BonteHond is een locatievoorstelling over gevoelige onderwerpen. (Foto: Kamerich & Budwilowitz/EYES2)

De nieuwe voorstelling ‘Ja… hoe zeg je dat?’ is een locatievoorstelling voor 10 jaar en ouder over gevoelige onderwerpen, over inlevingsvermogen, en onbedoeld kwetsend taalgebruik, gespeeld op een ongebruikelijke locatie.
Als je woorden niet goed gebruikt kan het goed fout gaan. Voor je het weet heb je iemand per ongeluk beledigd. Voor je het weet heb je iemand per ongeluk gekwetst. Voor je het weet heb je ruzie. De voorstelling ‘Ja… hoe zeg je dat?’ is voor iedereen die niet meer weet wat hij moet zeggen zonder iemand te beledigen. Een voorstelling vol verkeerde opmerkingen, foute grappen, om-de-hete-brei-heen-draaigesprekken, veelzeggende stiltes en nietszeggend gepraat.
Ja… hoe zeg je dat? speelt op locatie bij Tante Truus aan de Marktmeesterstraat 141-143. Tante Truus is een lunchcafé waar, ja hoe zeg je dat, verstandelijk beperkten, verstandelijk uitgedaagden, gehandicapten, mensen met het syndroom van down, afwijkende personen, gewoon mensen, ja mensen werken. Een lunchcafé waar mensen werken.
Lage toegangsprijs

Een kaartje voor de voorstelling kost 2,50 euro, dat is mét een kopje koffie of thee op de locatie. Wel wordt aangeraden vooraf te reserveren via www.bontehond.net/ja-hoe-zeg-jedat. BonteHond vraagt bewust een lage toegangsprijs zodat iedereen naar deze voorstelling kan. Daarnaast is het mogelijk om na afloop van de voorstelling een vrijwillige bijdrage te doen die ten goede komt van de medewerkers van Tante Truus.
Artikel geplaatst op: 11 oktober 2017 - 13:58

Gerelateerd

Delen