Eenzaamheid onder ouderen thema in toneelstuk 'Oldtimers'

STAD CENTRUM – Terwijl ouders en scholen er alles aan doen om eenzaamheid en pestgedrag onder kinderen tegen te gaan, rust er nog een flink taboe op ouderen die hetzelfde doormaken. Zondag 22 oktober om 15.30 uur speelt in Kunstlinie Almere Flevoland de theatervoorstelling ‘Oldtimers’, over dit onderwerp.
Uit recentelijk onderzoek blijkt dat ruim de helft van de ouderen in Nederland zich eenzaam voelt. Onderling pestgedrag is voor bijna de helft de hoofdoorzaak, maar wordt in de praktijk nog niet zo serieus genomen.
Theatervoorstelling ‘Oldtimers’ geeft een indruk van het dagelijkse leven van de individuen in deze ‘onzichtbare’ wereld. De zwarte komedie speelt met stigma’s rondom ouderdom en vormt een spiegel voor kijkers van jong tot oud en alles daar tussenin.
Theatermaakster Marjorie Boston maakte de voorstelling met schrijfster Mariëlle Van Sauers. Boston: “Mariëlle en ik zijn blijvend op zoek naar verhalen die niet nog worden belicht. Plekken waar het schuurt in de maatschappij. Toen we deze onzichtbare wereld onder ouderen ontdekten voelden we ons dan ook geroepen er iets mee te doen.”
Artikel geplaatst op: 12 oktober 2017 - 07:10

Gerelateerd

Delen