(UPDATE) Beleef het donkere bos tijdens Nacht van de Nacht

HOUT – Bezoekers van de Kemphaan kunnen op zaterdagavond 28 oktober weer genieten van het donkere bos tijdens de jaarlijkse Nacht van de Nacht. De sprookjeswandeling is inmiddels uitverkocht.

De schoonheid van het donker en het gebruik van de zintuigen staan voorop bij de Nacht van de Nacht. (Foto: Edgar Dumas/Edfotografie)

De verkoop van tickets voor de sprookjeswandeling met het thema ‘word een tovenaarsleerling’ door het bos heeft ook dit jaar online plaats gevonden en heeft er wederom voor gezorgd dat de tickets vooraf uitverkocht zijn. Terplekke zullen er dus geen kaarten meer aan de kassa te koop zijn. Voor Jungle by Night van de Almere Jungle zijn wel nog tickets te bestellen via www.stadennatuur.nl. Maak 's avonds een spannende tocht door de jungle. Met een gratis speurtocht ontdek je niet alleen de nacht-actieve dieren zoals de stekelvarkens en de kerkuilen maar ook planten die speciaal uitgelicht worden!

Tijdens de Nacht van de Nacht kunnen bezoekers op de Kemphaan weer genieten van een sprookjeswandeling door een sfeervol verlicht bos met lampionnen en fakkels. Van toverspreuken tot magische capes en wedstrijden op vliegende bezemstelen. De belevenissen op de route maken van bezoekers dit jaar een echte tovenaar. Voor de volwassen durfals is er ook nog een stukje eng bos, dit is aan het einde van de route, zodat bezoekers ervoor kunnen kiezen om dit over te slaan. De acts op de route worden door leerlingen van Theaterschool Almere en danscentrum Jouetta opgevoerd. De route wordt sfeervol verlicht. De organisatie roept iedereen op om zaklantarens thuis te laten en de schoonheid van het donkere bos te ervaren. Kinderen mogen wel lampionnen meenemen.
De Almere Jungle presenteert Jungle by Night. Bezoekers kunnen hier ’s avonds een spannende tocht maken door de jungle. Tijdens de gratis speurtocht ontdekken zij de nacht-actieve dieren zoals de stekelvarkens en de kerkuilen maar ook planten die speciaal uitgelicht worden.
De Sterrenwacht staat klaar in het gebouw van Stad & Natuur om bezoekers bij helder weer de kans te geven de sterren te bewonderen. Voordat ze de route op gaan kunnen de kinderen een litteken op hun voorhoofd geschminkt krijgen zoals één van de bekendste tovenaarsleerlingen. Fun Forest is geopend voor nachtklimmen.
Het eerste startblok van 19.00 tot 19.30 uur is inmiddels uitverkocht voor de sprookjesroute. Kaarten zijn te bestellen via: www.stadennatuur.nl.
Door het hele land worden deze avond activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor lichthinder, waarbij de Natuur- en Milieufederaties het voortouw nemen.

Artikel geplaatst op: 25 oktober 2017 - 15:00

Gerelateerd

Delen