Schrijfster Ilse Ruijters wint Hebban Thriller Award 2017

ALMERE – Ilse Ruijters, de Almeerse auteur en columniste van deze krant, heeft met haar boek ‘Later als ik dood ben’ de Hebban Thriller Award 2017 gewonnen. Dat heeft de boekensite Hebban donderdag bekend gemaakt.

Ilse Ruijters (Foto: Monavid)


De Almeerse schrijfster timmert de laatste jaren succesvol aan de weg. Haar debuut ‘De onderkant van sneeuw’ werd alom geprezen en won de Hebban Debuutprijs. De verwachtingen voor de opvolger waren hoog gespannen, maar Ruijters overtrof zichzelf met dat tweede boek. Via de grootste online lezerscommunity Hebban.nl werd het boek genomineerd voor de Hebban Awards. In vier categorieën stonden zes titels op de shortlist. ‘Later als ik dood ben’ werd de vakjury genomineerd voor ‘thrillers’. Vervolgens kon het publiek stemmen. Uiteindelijk bleek Ilse Ruijters de winnaar te zijn. Op haar Facebook-pagina bedankt de Almeerse alle mensen die op haar boek hebben gestemd.
Wie Ilse Ruijters wil ontmoeten kan zondag 12 november terecht in boekenwinkel Stumpel. Daar signeert de Almeerse van 13.00 tot 15.00 uur haar prijswinnende boeken. Ook andere Almeerse auteurs zijn daar aanwezig.

Artikel geplaatst op: 27 oktober 2017 - 10:20

Gerelateerd

Delen