Kemphaanbos in magische sferen voor Nacht van de Nacht

HOUT – Meer dan duizend mensen hebben zaterdagavond genoten van dans- en theateracts door leerlingen van Danscentrum Jouetta en Theaterschool Almere, in het bos van stadslandgoed De Kemphaan. Stad & Natuur Almere organiseerde er de jaarlijkse Nacht van de Nacht met een sprookjeswandeling door het donkere bos.
Stad & Natuur organiseerde zaterdag de jaarlijkse Nacht van de Nacht met een sprookjeswandeling door het donkere bos. (Foto: aangeleverd)

De route door het donkere bos was sfeervol verlicht met lampionnen en fakkels. Er waren acts waarin gedanst werd met tafelservies, de cape waaronder een tovenaarsleerling onzichtbaar wordt was aanwezig en ook toverspreuken en toverstaffen waren er.
Dit jaar heeft Stad & Natuur het programma uitgebreid met een stuk ‘eng bos’. Bij het gebouw van Stad & Natuur gaf Sterrenwacht Almere de hele avond lezingen over onder andere de maan en de magie van zwarte gaten. Helaas was het te bewolkt om sterren te kijken.
Meer dan vijfhonderd mensen bezochten de Almere Jungle tijdens Jungle by night.
Bewust van donker

Stad & Natuur organiseerde voor het dertiende jaar de Nacht van de Nacht in Almere om Almeerders bewust te maken van het effect van licht en donker. De Nacht van de Nacht wordt elk jaar gevierd in het laatste weekend van oktober, wanneer de klok naar de wintertijd gezet wordt.
Artikel geplaatst op: 30 oktober 2017 - 12:22

Gerelateerd

Delen