Kleinkunstvoorstelling 'Enkeltje Holandija'

HAVEN - ‘Enkeltje Holandija’ is een voorstelling over een Hollandse polderjongen met een Bosnische moslim prins en een gezamenlijke strijd: met het verleden én met het heden. Het betreft de eerste try-out en de lokale première van theatermaker Nick Teunissen in theater Corrosia op zondag 3 en 10 december. Nick gaat met een zeer persoonlijk verhaal de planken op.
In 1993 zingt hij in Corrosia zijn allereerste liedje ooit. Over Bosnië en gevluchte klasgenootjes. Onderwijl voert hij zijn eigen kleine oorlog met theater als wapen. Homo zijn op een middelbare school is zo makkelijk niet. Vijftienhonderd kilometer verderop vecht een andere jongeman zijn strijd. Sarajevo is zijn stad en journalistiek is zíjn wapen. Oorlog is daar echte werkelijkheid. Het is niet zomaar een jongen. Het is Nick’s grote liefde, maar dat weten zij dan nog niet.
Creatief talent

De productie van de voorstelling is in handen van Stichting Platform-Hero. Stichting Platform Hero heeft als doel haar functie als makers-platform voor creatief talent verder uit te bouwen. Platform Hero zetelt in Almere: een migrantenstad waar velen hun eigen unieke verhalen en achtergronden mee naar toe hebben genomen. Sommige verhalen van migranten bevatten boodschappen die moeten worden verteld. Hun ‘toen' bevat belangrijke boodschappen voor het voortzetten van vrede in onze toekomst. Voor informatie, speellijst & kaartverkoop: www.enkeltje.com. (Foto: aangeleverd)
Artikel geplaatst op: 01 november 2017 - 12:51

Gerelateerd

Delen