Vereniging De Schilderij geeft gratis cursus

STEDENWIJK – Vereniging De Schilderij is, zoals de naam doet vermoeden, een schilderclub. Het is de oudste vereniging van kunstschilders in Almere. Oprichter Henk Vermeij: “We willen het wat serieuzer gaan aanpakken. Daarom geven we nieuwe of geïnteresseerde leden een gratis schildercursus.”
Vereniging De Schilderij zoekt leden. V.l.n.r. Rob, Paul, Rina, Olivier, Truus en Henk. (Foto: aangeleverd)

“Elke woensdagavond vanaf 19.30 uur komen we bij elkaar in buurthuis De Inloop aan het ’s-Hertogenboschplein in Stedenwijk”, vertelt Vermij. “Nu nog met zes mensen, maar straks hopelijk met wat meer leden zodat we de club levendig houden. Iedereen werkt op zijn of haar eigen niveau: van beginner tot ervaren schilders en iedereen met eigen stijl, materiaal en aanpak. Dat leidt tot mooie resultaten.”
Volgens Vermij heeft de schilderclub veel meerwaarde aan amateurschilders. “Tekenen en schilderen kun je natuurlijk ook prima thuis uitoefenen, maar dan mis je een klankbord van medeschilders. Zij geven je misschien net dat zetje dat je nodig hebt om door te gaan. En in clubverband werken voegt iets toe, gezamenlijk werken aan dezelfde interesse werkt motiverend. Ook verruimt het je blik.”
Gratis schildercursus

Voor iedereen die al schildert of in schilderen geïnteresseerd is, gaan leden van De Schilderij gratis een schildercursus geven. “Met deze actie willen we nieuwe mensen een beeld geven van de club en tevens wat ideeën en werkwijzen aanreiken.” Serieus én gezellig, zo omschrijft Vermij de club. “We leren van elkaar en tonen elkaars werk waarbij we ook kritisch zijn, maar altijd in positieve en opbouwende zin. Daar leer je van.”
Meer informatie bij Henk Vermij, 06-44888551 of Paul Doedens, 06-41674930. Of mail naar info@de-schilderij.nl
Artikel geplaatst op: 08 november 2017 - 10:18

Gerelateerd

Delen