Drie films van eigen bodem in première

STAD CENTRUM - Drie kersverse korte films en documentaires gaan donderdagavond 21 december om 19.30 uur in première bij bioscoop Kinepolis aan het Forum. De films zijn gemaakt in het teken van de Avond van de Almeerse Film, een wedstrijd van crowdfundingplatform CineCrowd.

Rebekka en Eduard. (Foto: Sherazade Fritze)


Mo Hersi heeft 800 kilometer door Nederland gelopen zonder geld of spullen. In zijn documentaire 'The Messenger' zien we zijn reis die zowel fysiek als mentaal barrières doorbreekt. Hersi probeert met zijn reis Nederlanders en vluchtelingen met elkaar te verbinden.
Het duo Rebekka en Eduard zwerft al geruime tijd door Almere. Sherazade Fritze heeft hen een maand gevolgd en hun leven in beeld gebracht. "Hun leven is wonderlijker dan iedereen had kunnen bedenken", aldus Sherazade.
In 'Scratched Blue Sky' vertelt Cyrus Esfandiari het emotionele verhaal van Farah. Een vijfjarig meisje uit Syrië die getuige is geweest van de dood van haar ouders tijdens een bombardement. Hoe gaan haar familie en vrienden om met het trauma van Farah?

Prijzen


Een professionele jury bestaande uit onder andere Derk-Jan Warrink (producent van 'Zenith' en 'Bloed, Zweet & Tranen') kiest de winnaar van de 'Beste Almeerse Film 2017'. Deze regisseur gaat naar huis met de Gouden Wilg en 2.000 euro. De tweede prijs wint de Pioniers Award voor de meest vooruitstrevende film. De presentatie is in handen van regisseur Shariff Nasr.
Kaarten voor de premièreavond kosten 5 euro en zijn te koop via www.kinepolis.nl/films/avond-van-de-almeerse-film.

Artikel geplaatst op: 13 december 2017 - 08:22

Gerelateerd

Delen