Gloedvol kerstconcert in het Flevoziekenhuis

STAD CENTRUM – Het Flevoziekenhuis beleefde zaterdag 9 december een hartverwarmend kerstconcert. Het Klarinet Ensemble Almere, The Marjolein Singers en de Zangvereniging Sinafir traden belangeloos op voor patiënten en belangstellenden. Presentator Harry Oberendorf schreef een verslag.

Het koor van zangvereniging Sinafir bracht een aantal kerstliederen op in het Surinaams. (Foto: Lennart vd Berg)


De Flevo Zieken Omroep organiseerde dit concert al weer voor de 21e keer. Het Klarinet Ensemble Almere speelde op sonore wijze een gul en swingend deel uit zijn repertoire. De kerstmuziek werd daarbij niet vergeten. Na de klarinetten kwamen The Marjolein Singers, drie enthousiaste zangleerlingen van de bekende Almeerse jazz-zangeres, zangpedagoge en koordirigente Marjolein van Tongeren. De 11-jarige Maud Swinkels trakteerde het enthousiaste publiek verbluffend kundig op twee musicalsongs.
Marianne ten Arve schitterde in twee nummers. Esmée van Raaij maakte een hip debuut voor de microfoons van de ziekenomroep, prachtig geassisteerd door Marjolein en Marianne. Marjolein zelf besloot het optreden van haar groep met een gloedvolle vertolking van The Christmas Song. Zangvereniging Sinafir verzorgde het laatste optreden van het kerstconcert. Het koor bracht ook een aantal kerstliederen op in het Surinaams. Koorlid Henk Haimé en dirigent Paul Menig zongen ieder een gloedvolle solo. Lothy Bouwe-Day sprak namens Sinafir een aangrijpende kerstboodschap uit. Het afsluitende lied van de avond was ‘We Wish You A Merry Christmas’. Die boodschap straalden alle optredens zaterdagavond overtuigend uit.

Artikel geplaatst op: 11 december 2017 - 10:20

Gerelateerd

Delen