Almeerse architectuur in het donker

STAD CENTRUM - Speciaal voor de feestdagen organiseert VVV Almere stadswandelingen 'by night'. Ontdek de bijzondere architectuur in het sfeervol verlichte centrum van Stad tijdens een wandeling met gids van 19.00 tot 20.30 uur. Wie nog niet heeft meegewandeld heeft nog een kans. Donderdag 28 januari is alweer de laatste stadswandeling van dit jaar.
Ontdek de bijzondere architectuur in het sfeervol verlichte winkelcentrum. (Foto: Jody Ferron)

De stad staat bol van de moderne gebouwen die ontworpen zijn door wereldberoemde, hedendaagse architecten. In Almere Centrum zijn, op loopafstand van elkaar, ruim twintig monumentale panden van de toekomst te vinden. Het winkelende publiek loopt vaak achteloos langs deze fraaie bouwwerken, zonder te beseffen hoe bijzonder de ontwerpen en hoe beroemd de bedenkers daarvan zijn.
Hedendaagse architectuur

Wie door het centrum van Almere loopt en omhoog kijkt, wordt verrast door de hedendaagse architectuur van Almeerder René van Zuuk, en andere bekende Nederlandse architecten als Rem Koolhaas en Herman Hertzberger. Maar ook internationale architectenbureaus uit Tokio, Londen, Bordeaux, Parijs en Zürich hebben hun handtekening in Almere achtergelaten. Niet zo verwonderlijk dat Almere op de derde plaats staat van architectuursteden in Nederland – na Rotterdam en Amsterdam – en zelfs op de eerste plaats bij de European New Towns.
Speciaal voor de feestdagen biedt VVV Almere de stadswandeling aan met 50 procent korting. Deelname kost dan 3 euro per persoon. Aanmelden via: info@vvvalmere.nl; maximaal vijftien personen per avond. Verzamelen bij VVV Almere aan de Diagonaal 199.
Artikel geplaatst op: 22 december 2017 - 11:12

Gerelateerd

Delen