Jong Nederlands Blazers Ensemble in Goede Rede

ALMERE - Het nieuwe jaar bij Goede Rede Concerten begint zaterdagavond 13 januari met een feestelijk concert ‘Nieuwjaar!’ door het jong Nederlands Blazers Ensemble.
Het jong Nederlands Blazers Ensemble (kortweg: jongNBE) bestaat uit 10 jonge toptalenten van de Nederlandse conservatoria. (Foto: Peter Lodder)

Het jong Nederlands Blazers Ensemble (kortweg: jongNBE) bestaat uit 10 jonge toptalenten van de Nederlandse conservatoria, sommigen al klaar, anderen nog midden in hun opleiding. Het ensemble heeft al op vele podia en festivals gestaan waaronder het Grachtenfestival en is uiteenlopende samenwerkingen aangegaan met o.a. Jungle by Night (jazz), Holland Opera (opera), Lucky Fonz III (pop) en Edgar Moreau (cellist).
Het concert in Almere speelt zich af rondom het magische ballet Daphnis en Chloe van Maurice Ravel. De muziek van Ravel is het jongNBE op het lijf geschreven: Ravel is een meester in het gebruik van de blazers en tovert met klank. Daarnaast speelt het muziek uit alle windstreken en van alle tijden, reikend van oude muziek en traditionals tot eigentijdse composities, een programma dat past bij Nieuwjaar.
Over het jongNBE

Gedurende twee jaar krijgen de musici van het jongNBE een fantastisch leertraject in samenspel, programmering en presentatie aangeboden en worden gecoacht door de ervaren musici van het Nederlands Blazers Ensemble. Voor dit concert in Almere wordt het jongNBE gecoacht door Brandt Attema (trombonist van het NBE). Het ensemble begeleidt jonge componisten en speelt daarnaast eigen programma’s door heel Nederland.
Meer info en kaarten

Het concert Nieuwjaar! begint zaterdag 13 januari om 20.15 uur in Goede Rede, Kerkgracht 60, Almere. Entree: 20 euro, t/m 18 jaar 5 euro.
Info en kaarten op www.goederedeconcerten.nl of bel 06-80140467.
Artikel geplaatst op: 08 januari 2018 - 08:24

Gerelateerd

Delen