Eindig Laagland kiest The Reader als ‘dinsdagavond film’

HAVEN - Corrosia organiseert al geruime tijd 'mijn dinsdagavond film'. Eindig Laagland is gevraagd een film uit te kiezen. Het literaire genootschap koos voor voor The Reader, de verfilming van het boek 'der Vorleser' van Bernhard Schlink die 30 januari in Corrosia te zien is. Voorafgaande aan de film komt een scenarioschrijver vertellen over het bewerken van boeken voor cinem

The Reader, een verfilming van de roman Der Vorleser, over een door oorlog, schuld schaamte beladen liefde, én literatuur. (Foto: aangeleverd)

a.
Bezeten van boeken is de programmeur van deze dinsdagavond. Eefje van der Zalm is voorzitter van het Almeerse literair genootschap eindig laagland en heeft voor een markante film gekozen: The Reader, een verfilming van de roman Der Vorleser, over een door oorlog, schuld schaamte beladen liefde, én literatuur. Voorafgaand aan de film komt een scenarioschrijver vertellen over het bewerken van boeken voor cinema.

Literatuur


Het verhaal van The Reader speelt zich af in naoorlogs Duitsland. Waar de 15-jarige Michael een relatie begint met de veel oudere Hanna. Aan de hand van hun gezamenlijke liefde voor literatuur ontwikkelen ze een intense relatie. Jaren later komt Michael haar tegen en ontdekt Hanna's grote geheim. Een prachtige vertolking door Kate Winslet, die voor deze rol een Oscar won.
Dinsdag 30 januari van 20:00 tot 23:00, Corrosia Theater, Expo & FilmMarkt 43, 1354 AP Almere Haven. Kaarten bestellen via www.cultureelcentrumcorrosia.nl

Artikel geplaatst op: 16 januari 2018 - 08:46

Gerelateerd

Delen