Sherazade Fritze wint Beste Almeerse Film 2017

STAD CENTRUM – In bioscoop Utopolis is donderdag 21 december de Avond van de Almeerse Film gehouden. Wisseltrofee De Gouden Wilg en 2.000 euro voor de Beste Almeerse film 2017 ging naar de film ‘Eduard en Rebekka’ van Sherazade Fritze.

De drie geselecteerden voor de Avond van de Almeerse Film: Mo Hersi, Cyrus Esfandiari en Sherazade Fritze. (Foto: Boelseye fotografie)

In het kader van de wedstrijd De Avond van de Almeerse Film 2017 zijn drie korte films/documentaires gemaakt die deze avond in première gingen. De documentaire van Sherazade Fritze gaat over Rebekka en Eduard, een stel dat al geruime tijd door Almere zwerft. “Hun leven is verwonderlijker dan iedereen had kunnen bedenken”, aldus Sherazade.

Juryvoorzitter Derk-Jan Warrink sprak uit dat de Pioniersprijs van 500 euro ging naar ‘Scratched Blue Sky’ van Cyrus Esfandiari. Regisseur Cyrus Esfandiari en producent Masood Banozadeh zijn beiden vluchtelingen uit Iran. Cyrus heeft al jaren ervaring als regisseur en schrijver en Masood als cameraman en producent. Met de film ‘Scratched Blue Sky’ vertellen ze het emotionele verhaal van Farah, een vijfjarig meisje uit Syrië die getuige is geweest van de dood van haar ouders tijdens een bombardement in Aleppo.

In de documentaire ‘Wat spreek jij goed Nederlands’ van de vluchteling Mo Hersi volgen we Hersi waarin hij 800 kilometer door Nederland loopt als Messenger. Dit is een persoon die vroeger, en tegenwoordig nog steeds in bepaalde landen, een boodschap over brengt van de ene persoon naar een ander. Niks geen WhatsApp of e-mail, gewoon storytelling van mens tot mens. Mo laat in zijn documentaire zien hoe er wordt gekeken en wordt omgegaan met vluchtelingen in Nederland.

Artikel geplaatst op: 24 december 2017 - 12:50

Gerelateerd

Delen