Zichtlijnen Pampushout in kunstwerk

ALMERE - De Pampushout, het stadsbos van Almere, maakt tijdens de internationale Dutch Design Week in Eindhoven deel uit van een bijzondere tentoonstelling. Met haar project Almere Pampushout, Cityscape follows Manscape studeerde Lieke Frielink in maart dit jaar af voor haar Master aan de Design Academy in Eindhoven.
Het kunstwerk van Lieke Frielink. (Foto: aangeleverd)

Fietsend door De Pampushout weet Frielink de lange zichtlijnen door het landschap feilloos aan te wijzen. Dat is ook geen wonder want zij heeft haar afstudeerproject op deze ontworpen ruimte gebaseerd. Lieke is geboeid door hoe het landschap van De Pampushout is bedacht en ontworpen op de tekentafel en hecht waarde aan de cultuurhistorie.
Ontworpen ruimte
Lieke Frielink is geboren en getogen in Almere en al van jongs af aan geïnteresseerd in het bedachte karakter van de stad en het omliggende landschap. Frielink: “Als kind struinde ik al in de bossen van de polder op zoek naar zeeschelpen en nog steeds ben ik gefascineerd door deze omgeving. Ik ben altijd bezig met de vraag: wie zit er achter de ontworpen ruimte en ik vind het super boeiend hoe dit landschap is bedacht. Het gebied heeft een duidelijk ontworpen karakter zowel van bovenaf als wanneer je er doorheen wandelt. Op de kaart zie je duidelijk het gebruik van de geodriehoek van de tekentafel terug in het uiteindelijke landschap.” Het kunstwerk zal te zijner tijd worden geplaatst in De Pampushout.
Artikel geplaatst op: 22 januari 2018 - 09:15

Gerelateerd

Delen