Twee Almeerse 'Nala's' in musical The Lion King

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
POORT – De Almeerse talentjes Dewi Mentink en Sarah Ally dansen al bijna hun hele leven. De twee beste vriendinnen spelen, bij toerbeurt, de rol van de kleine Nala in de musical The Lion King in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Beide meisjes willen later musicalster worden. “Of dansjuf”, aldus Sarah. “Of samen een dansschool beginnen”, vult Dewi aan.
Sarah Ally en Dewi Mentink bij de Musical Awards. De cast van The Lion King won hier de AD publieksprijs. (Foto: aangeleverd)

De 10-jarige talentjes dansen al vanaf hun tweede jaar bij verschillende Almeerse dansscholen. “We leerden elkaar kennen bij United Dance Almere”, vertelt Dewi. “Daar dansen we allebei in het demoteam. We doen veel optredens en wedstrijden en moeten veel oefenen.”
Via de dansschool werden de dames geattendeerd op de auditie. “We hebben ons samen aangemeld”, aldus Sarah. “De eerste en tweede keer waren we niet door. Toen we een half jaar later weer meededen zaten we samen in de finale en mochten we allebei door.”
Dewi vult aan: "Het allerleukste is dat we dit samen kunnen doen. We hebben veel nieuwe vrienden gemaakt. Voorafgaand aan de productie trainden we twee keer per week vier uur lang. We kennen de andere Nala’s en Simba’s daardoor goed."
Hard werken

Op basisschool De Altbatros, de school van Dewi, vinden haar klasgenootjes het bijzonder dat ze The Lion King speelt. “Ik was net nieuw op die school toen ik met de musical begon. De kinderen wilden er van alles over weten en sommige kinderen noemden me Nala.” Ook op De Droomspiegel, de school van Sarah, wordt leuk gereageerd. “Sommige kinderen denken weleens dat het makkelijk is. Je gaat ‘even’ naar The Lion King. Maar het is echt heel hard werken. Een aantal juffen en meesters zijn al naar de musical komen kijken.”
Ook de moeders van de meiden ‘genieten met volle teugen’. “Het is ontzettend leuk om je kind op zo’n groot podium en tussen de artiesten te zien rondlopen”, aldus Judith Mentink, de moeder van Dewi. “Het is leuk en uniek om mee te maken. Als ouder kost het wel veel tijd. We brengen de kinderen en gaan met ze mee.” Tamara Schiedon, de moeder van Sarah, vult aan: “De meiden moeten er ook veel voor laten. Zo moeten ze soms een kinderfeestje of een verjaardag missen.”
Artikel geplaatst op: 13 februari 2018 - 14:16

Gerelateerd

Delen