Sterren kijken tijdens landelijke sterrenkijkdagen

HOUT - Adembenemend mooi en van iedereen. Dit brengt het gevoel onder woorden dat velen voelen bij het bekijken van de nachtelijke sterrenhemel. Tijdens de landelijk sterrenkijkdagen, op 23 en 24 februari, wil Sterrenwacht Almere dit gevoel delen.
Bezoekers kunnen de nachtelijke sterrenhemel bekijken bij Sterrenwacht Almere tijdens de landelijke sterrenkijkdagen op 23 en 24 februari. (Foto: Stichting Sterrenwacht Almere)

In Almere worden de sterrenkijkdagen georganiseerd door de Stichting Sterrenwacht Almere in samenwerking met natuurcentrum Stad & Natuur. Op stadslandgoed De Kemphaan bij het gebouw van Stad & Natuur zullen vrijdagavond 23 februari en zaterdagavond 24 februari vanaf 19.30 uur diverse telescopen staan opgesteld. Leden van de Sterrenwacht zullen het publiek uitleg geven over wat er allemaal door telescoop of verrekijker zichtbaar is.
Ongeacht de weersomstandigheden zullen er multimediapresentaties zijn. Met behulp van een planetariumprogramma wordt het publiek een beeld gegeven wat er die avond en de komende maanden aan de hemel te zien is. De toegang is gratis.
Artikel geplaatst op: 20 februari 2018 - 11:21

Gerelateerd

Delen