Dit Is Mijn Talent is 'Local Hero' van 2017

STAD CENTRUM – Het project Local Hero, dat de bibliotheek in januari 2016 startte, zette ook in 2017 bijna het hele jaar elke maand drie Almeerse helden in het zonnetje. Tijdens de finale van Local Hero 2017 in bibliotheek Stad is ‘Dit Is Mijn Talent’, kortweg #DIMT, verkozen tot Local Hero 2017.
Joey Touwslager en anderen van #DIMT bij de uitreiking van de bokaal voor Local Hero 2017. #DIMT laat jongeren van 12 tot 21 jaar op een laagdrempelige en professionele manier kennismaken met kunst en cultuur. (Foto: aangeleverd)

#DIMT is een project dat jongeren op een laagdrempelige en professionele manier kennis laat maken met kunst en cultuur op multidisciplinair niveau. Jongeren die meedoen aan het project gaan aan de slag met acteren, zingen, maar bijvoorbeeld ook met songwriting. “Een prachtig project dat jongeren kennis laat maken met de verschillende aspecten van podiumkunsten. Ze doen echt heel veel voor de jongeren in Almere dus we waren heel blij dat we de beker aan deze groep konden geven. Dankzij stemmend Almere natuurlijk”, aldus Chantal de Reijke, redactielid van het Local Heroes-project.
Dit Is Mijn Talent won met ruim vijftig procent van de stemmen.
Allemaal lokale helden

Het project versloeg in de finale YouTuber Dylan Peys, rapper Doominoo, schrijver Pascal Vanenburg, singer-songwriter Gitta de Ridder, AllyLive en de bands Arsenic Motion, Gravity Circus, Amber Roads en The Overslept. De Reijke heeft daar nog wel een kanttekening bij: “Laten we wel duidelijk zijn: iedereen die genomineerd was als Local Hero was dat niet zonder reden. Onafhankelijk van hoeveel stemmen er binnen zijn gehaald en door wie: iedereen doet iets voor Almere, binnen of buiten de stadsgrenzen, en is dus met recht een ‘Local Hero’.”
Artikel geplaatst op: 21 februari 2018 - 16:11

Gerelateerd

Delen