12 woonkamers in Poort en Duin zijn podium voor 'Gluren bij de Buren'

DUIN – Het grootste huiskamerfestival van Nederland strijkt na vele succesvolle edities ook neer in Almere, en wel in de kustzone Poort/Duin. Zondag 11 maart van 12.00 tot 17.00 uur is daar Gluren bij de Buren. Het vloerkleed is het podium, de bank is de tribune. In twaalf woonkamers worden in totaal 36 diverse optredens gegeven.


In elke deelnemende huiskamer treedt een lokale act drie keer op. De programmering biedt voor ieder wat wils: van klassiek, modern, singer/songwriter tot rock. Waar te beginnen? Tip van de organisatie: ga gluren in de eigen buurt. De organisatie heeft er zoveel mogelijk voor gezorgd dat er lokaal talent te bewonderen valt. Elke act treedt gedurende de dag drie keer dertig minuten op. Doordat de deelnemende huiskamers in routes zijn onderverdeeld, is het mogelijk om van het ene optreden naar het andere te lopen of te fietsen.
Gluren bij de Buren is een gratis te bezoeken huiskamerfestival. Reserveren hoeft niet. In elke huiskamer staat een spaarpot voor een vrijwillige bijdrage na elk optreden. “We willen ervoor blijven zorgen dat iedereen kan komen gluren, maar het is ook belangrijk dat we laten zien dat podiumkunst niet vanzelfsprekend is. Vandaar de spaarpot.”
Gluren bij de Buren is een initiatief van Stichting de Cultuurbrigade (Amersfoort) en wordt geproduceerd door Kultlab. Het programma is te vinden via glurenbijdeburen.nl

Artikel geplaatst op: 26 februari 2018 - 10:43

Gerelateerd

Delen